Orice român care merge la Ikea va fi tentat să încerce preparatele celebrului lor restaurant suedez, o completare interesantă la activitatea principală, aceea de retail de mobilă.
Clienții au de unde alege. De exemplu, o porție de 8 chifteluțe de porc și vită cu piure de cartofi, sos brun, gem de merișoare și mazăre, de 400 de grame, costă 18 lei.
Potrivit meniului Ikea, poți să comanzi chiar și un ou ochi (35 g), la prețul de 1,5 lei. De asemenea, un sandviș toast cu șuncă și cașcaval costă 5 lei, iar o omletă cu bacon, 10 lei.
Celebră este și supa cremă cu ciuperci, care costă 6,5 lei sau cea de legume, care costă 7,5 lei.
De asemenea, meniul tradițional de 8 chifteluțe vegetale cu piure de cartofi, sos brun, gem de merișoare și mazăre este mai ieftin cu 2 lei decât cel cu carne, deci vei plăti 16 lei.
Meniul de 5 chifteluțe pentru copii costă 11 lei.
Pentru „excentrici”, există și pulpa de rață cu piure de cartofi, gem de merișoare și broccoli la 35 lei, lasagna, la 19 lei, merlan pane cu cartofi prăjiți și mazăre, 22 lei.
Meniul file de somon cu medalion de legume, mix de fasole, lămâie și sos costă 35 de lei.
Pentru cei care vor să se învioreze, un espresso scurt costă doar 3 lei la Ikea, cam cât „face” la un aparat de pe stradă.
Un produs foarte cumpărat de clienții restaurantului Ikea este și iaurtul cu biscuiți și gem, 230 g, la 5 lei, răcoritor și delicios. Desigur, poți opta și pentru o prăjitură cu morcovi, stafide și nuci, la 13,5 lei.
O altă delicatesă este prăjitura cu migdale (din produs congelat), 65 g, la 8 lei.
Foto: YTB / Shutterstock